Despre

Cea mai importantă resursă a unei țări este resursa umană. Iar resursa umană necesită securitate. Totodată competitivitatea securității naționale este direct proporțională cu capacitatea de inovare a resursei umane.

Pentru prima dată în România instituții din domeniul securității naționale lansează un concurs național de inovare având ca obiectiv o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare românești: PatriotFest.

Alte obiective strategice aflate la baza PatriotFest includ:

  • Creșterea gradului de transfer a inovării din domeniile privat și academic către securitatea națională;
  • Creșterea gradului de adaptare a inovării private și academice la cerințele securității naționale;
  • Încurajarea proiectelor de inovare privată și academică prin valorificarea rezultatelor în România;
  • Încurajarea talentului inovator prin oferirea de oportunități în România.

Concursul național PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center. Inovatorii români, din țară și din străinătate, sunt invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în următoarele 3 domenii:

Vor fi apreciate în mod deosebit acele prototipuri funcționale care prezintă potențial de utilizare în activitățile specifice domeniului securității naționale.

Tematicile din acest an

Fii la curent cu ce se întâmplă anul acesta!

Prin expedierea formularului sunt de acord ca datele mele să fie procesate de către organizator și să primesc mesaje electronice de la acesta.