PatriotFest 2021

Instituțiile din domeniul securității și apărării naționale extind cooperarea cu sectorul civil și în domeniul sistemelor autonome! Concursul național PatriotFest se deschide atât propunerilor inovatorilor români, cât și firmelor românești. Ediția 2021 vine, astfel, cu doua premiere: o tematică fixă cu două secțiuni, precum și participarea firmelor mici și mijlocii românești. Astfel inovatorii cu preocupări în domeniul tehnologiilor emergente si disruptive, dornici să contribuie la întărirea securității naționale, sunt invitați să se înscrie ediția 2021 a concursului național de inovare PatriotFest. Atenția organizatorilor este deschisă față de toate tipurile de sisteme autonome – aeriene, terestre și navale.

Cele două direcții de concurs, în cadrul tematicii fixe, sunt:

Sisteme autonome de tip platforme aeriene, terestre și navale

Sisteme de detecție și contracarare a dronelor

[mai multe detalii]

SISTEME AUTONOME

INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ

INOVARE PENTRU SECURITATE

CALENDAR

Deschiderea înscrierilor
în concurs*

TBD

Termenul limită pentru
înscrierea în concurs
TBD

Prezentarea proiectelor
în fața juriului

TBD

Gala
PatriotFest

TBD

* Înscrierea este continuă până la data limită. Documentația de prezentare a proiectelor poate fi actualizată oricând și de oricâte ori în această perioadă. Îi încurajăm pe concurenți să se înscrie în concurs la începutul perioadei pentru a putea beneficia de întâlnirile periodice ale organizatorilor cu Comunitatea PatriotFest.

SPONSORI

Daca dorești sa susții inițiativa, scrie-ne la adresa concurs@patriotfest.ro.

ORGANIZAȚII PARTENERE

   

PARTENERI MEDIA

   

Daca dorești sa sprijini inițiativa, scrie-ne la adresa concurs@patriotfest.ro.

ORGANIZATORI

Sigla STS 2021

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

EDIȚII ANTERIOARE

 

===================================================================================

* Înscrierea este continuă până la data limită. Documentația de prezentare a proiectelor poate fi actualizată oricând și de oricâte ori în această perioadă. Îi încurajăm pe concurenți să se înscrie în concurs la începutul perioadei pentru a putea beneficia de întâlnirile periodice ale organizatorilor cu Comunitatea PatriotFest.

SISTEME AUTONOME

Sistemele autonome servesc drept multiplicatori de capabilitate și oferă intelligence, date de supraveghere și recunoaștere în aplicații civile și militare. Această temă de concurs vizează aspectele de creștere a performanței sistemelor autonome, indiferent de natura lor (terestre, navale, aeriene). Suntem interesați nu doar de propunerile legate de „drone” aeriene. Tematica include, fără să se limiteze la, următoarele:

  • Performanțe de autonomie (ex. durată, distanță, altitudine, adâncime etc.),
  • Performanțe de mobilitate (ex. performanțe aerodinamice, hidrodinamice, operare pe teren accidentat etc.),
  • Autonomie vs. Inteligență (ex. arhitecturi bazate pe procese cognitive, analiză situațională și decizie, navigare indoor/outdoor, fără GPS etc.),
  • Siguranță în exploatare/utilizare (ex. fail-safe definite, declanșate automat sau manual, senzori de proximitate etc.),
  • Interfața cu omul (ex. interacțiune multimodală, teleoperare etc.),
  • Siguranța și securitatea canalelor de comunicație,
  • Capabilități operaționale (ex. audio-video, mapare, fotogrammetrie aeriană, detecție AI, capabilități de transport etc.).

INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ

Inteligența artificială este noua frontieră pe care tehnologiile emergente trebuie să o îmbrățișeze, într-un context global și profund interconectat. Cantitatea de date existente obligă inovatorii să găsească soluții de organizare, procesare și recunoaștere a datelor de orice tip. Fie că vorbim despre realitate extinsă, procesarea limbajului natural, fuziunea și analiza datelor de orice fel, detectarea anomaliilor sau a stărilor medicale sau despre amenințări cyber, dezvoltarea inteligenței artificiale este probabil cea mai apropiată caracteristică a secolului XXI.

INOVARE PENTRU SECURITATE

Scopul acestui concurs este de a contribui la efortul național de inovare, în contextul unor amenințări hibride care devin tot mai variate și sofisticate. Tehnologiile care ajută la securitatea României sunt vizate nu numai de domeniul militar, dar și de cel civil, într-o viziune complexă și colaborativă, între cercetători, instituții academice și de securitate națională, ca regulă naturală pentru dezvoltarea plusului de valoare național.
Tematica aceasta vizează un spectru larg de inovare, în completarea celorlalte categorii de concurs și continuă tradiția PatriotFest de accelerator de performanță pe întreg spectrul tehnologic. Tematica Inovare pentru securitate oferă românilor care vin cu prototipuri funcționale, nu doar idei, recunoașterea creativității lor, dar și o comunitate extrem de activă de experți, omologi în domeniul științific și antreprenori care să-i ajute mai departe.

[vc_single_image image=”45″ alignment=”center”]

Deschiderea înscrierilor în concurs*
TBD

[vc_single_image image=”44″ alignment=”center”]

Termenul limită pentru înscrierea în concurs
TBD

[vc_single_image image=”46″ alignment=”center”]

Prezentarea proiectelor în fața juriului
TBD

[vc_single_image image=”43″ alignment=”center”]

Gala
PatriotFest

TBD

SPONSORI

Partajează