FAQ

Pentru că ne dorim ca România să fie pregătită pentru provocările viitoare și de aceea misiunea PatriotFest este de a identifica oameni creativi și soluții inovatoare. Este vital ca domeniul securității naționale să urmărească atent evoluțiile tehnologice, să identifice riscurile și amenințările, dar în același timp să fie preocupat de inovare.

Instituții din domeniul securității naționale – Ministerul Apărării NaționaleMinisterul Afacerilor InterneServiciul Român de InformațiiServiciul de Telecomunicații SpecialeServiciul de Protecție și Pază. Acestea au decis să coopereze în realizarea acestui proiect ce încurajează inovarea.

Asociația New Strategy Center este partener în organizarea concursului PatriotFest, fiind cea care a propus proiectul.

Juriul va fi compus din experți cu competență în domeniul de specialitate al prototipului demonstrat. Componența finală a juriului va depinde de proiectele înscrise în concurs.

PatriotFest își propune un dublu scop: atât mai buna pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare, cât și oferirea pentru inovatori a unei șanse în România și pentru România.

Astfel obiectivele PatriotFest sunt:

  • Încurajarea talentului inovator în domeniul securității naționale, prin oferirea de oportunități în România;
  • Încurajarea proiectelor de inovare privată și academică prin valorificarea rezultatelor în România;
  • Creșterea gradului de adaptare a inovării private și academice la cerințele instituțiilor din domeniul securității naționale;
  • Creșterea gradului de transfer a inovării din domeniile privat și academic către securitatea națională;
  • Întărirea parteneriatului dintre cetățeni și instituțiile care apără România.

Prototipul funcțional trebuie să respecte următoarele condiții:

  • Trebuie să fie cât mai apropiat posibil de versiunea care ar urma să intre în producție;
  • Trebuie să fie funcțional pentru a fi testat.

Nu, orice cetățean român poate participa. Tineri sau vârstnici, deopotrivă iubim România.

Nu pot participa la concurs angajații MApN, MAI, SRI, STS, SPP și nici angajații / membrii NSC. Membrii juriului care vor fi selectați la finalul etapei de depunere a prototipurilor vor depune o declarație pe proprie răspundere conform căreia printre concurenții înscriși nu se află rude până la gradul III, în caz contrar urmând a se recuza. Prototipurile trebuie să fie originale, concurenții având obligația de a preciza acest fapt în formularul de înscriere, având toată responsabilitatea juridică în cazul încălcării dreptului de proprietate intelectuală.

Nu. Toate costurile privind fondul de premiere, promovarea și organizarea PatriotFest vor fi suportate prin sponsorizări private. Există mai mulți parteneri media care au decis să susțină gratuit concursul PatriotFest.

Desigur, toți participanții își vor păstra dreptul de proprietate intelectuală asupra prototipurilor prezentate. Organizatorii PatriotFest vor putea folosi numele concurenților, denumirea și imaginea prototipurilor doar în scopuri publicitare pentru a crește astfel notorietatea concursului și pentru a promova persoanele și prototipurile care au atras în mod deosebit atenția organizatorilor.

Instituțiile din domeniul securității naționale vor analiza posibilitatea de a integra intern prototipurile, în funcție de nevoile manifestate și de eficiența prototipului. În acest fel, câștigătorul va beneficia de drepturile de proprietate intelectuală și va putea contribui la întărirea securității României.

Partajează