Start la înregistrările pentru a treia ediție a concursului de inovare românească PatriotFest

Start la înregistrările pentru a treia ediție a concursului de inovare românească PatriotFest

PatriotFest este un concurs de inovare în domeniul securității naționale care pune oamenii în centrul tehnologiei.

Inovatorii români își prezintă proiectele sub formă de prototipuri funcționale în domenii importante pentru un viitor extrem de complex și integrat tehnologic, un viitor în care amenințările de securitate ne vizează pe fiecare dintre noi, individ sau organizație.

Experții din comunitatea PatriotFest selectează și premiază ideile cele mai interesante, funcționale și utile ale inovatorilor români din țară și din străinătate. Premianții primesc suport pentru îmbunătățirea proiectelor și au acces la consultările instituțiilor organizatoare cu membrii comunității PatriotFest.

Accesează secțiunea înregistrare, înscrie-ți proiectul într-una dintre categoriile de concurs și poți beneficia de întâlniri directe cu experți din domeniul securității naționale pentru a primi recomandări cu privire la inovarea ta. Descrierea proiectelor înscrise în concurs vor putea fi actualizate oricând pe întreaga durată a perioadei disponibile pentru depunere.

Cuvintele cheie pentru primele 3 categorii de concurs sunt: Informație (Agilitatea Cunoașterii), Individ (Optimizarea Performanței Umane) și Amenințare (Siguranța Pericolului). Dacă proiectul tău nu este ușor de încadrat într-una dintre aceste categorii, atunci înscrie-l la categoria „Creativitate pentru securitate”.

Vizita la ITA, o oportunitate de cunoaștere și dialog

Organizatorii concursului Patriot Fest, membrii Comunității PF, laureați ai edițiilor precedente și participanți la ediția de anul acesta au discutat pe 6 septembrie cu reprezentanți ai Institutului pentru Tehnologii Avansate din cadrul Serviciului Român de Informații. Este prima întâlnire a comunității PatriotFest cu reprezentanții Institutului, iar discuțiile s-au axat pe detalii tehnice și conceptuale, în prezentarea unora dintre inovațiile prezentate la concurs, în ultimii ani, dar și a activității neclasificate a ITA. Reprezentanții instituției au îndemnat, de altfel, laureații și participanții la concursul din acest an să își dezvolte inovațiile.

Radu Motișan, fondatorul uRadMonitor, o rețea globală de monitorizare a mediului și laureat PatriotFest 2018, a declarat la finalul întâlnirii că este la fel de entuziasmat ca la început de ideea unei competiții naționale care să scoată „potențialul nostru intelectual, creativitatea și talentul”.

„Mă bucură foarte mult să văd o inițiativă autohtonă care-i aduce pe oameni aproape și funcționează ca și exemplu pozitiv în societate. Concursul merge mult dincolo de o scenă, mult dincolo de câteva proiecte. Ne arată un drum înspre mai bine și mai ales ne permite să fim mândri, să mergem cât mai departe” a mai adăugat Motișan.

Mai mulți laureați au insistat asupra nevoii de inovare și importanța participării în acest concurs național. Sebastian Cochinescu, de asemenea laureat și fondatorul Supply Blockchain, un start-up care a furnizat servicii de logistică securizată pentru exercițiul NATO „Vigorous Warrior 19” în 2018, a lansat un apel pentru inventatorii și inovatorii români care nu au ales, încă, să participe la concurs. „Este o oportunitate care nu ar trebui ratată,” a arătat Cochinescu, indicând importanța unei înregistrări cât mai timpurii în concursul de amploare națională.

Institutul pentru Tehnologii Avansate (ITA) din cadrul Serviciului Român de Informații dezvoltă produse sau sisteme speciale necesare îndeplinirii misiunilor de securitate națională.

Partajează