Despre

PatriotFest își propune să unească lumile creatorilor și consumatorilor de inovare pentru un viitor mai sigur și mai integrat tehnologic. Susținerea performanței românești înseamnă nu numai dezvoltarea unei platforme de sprijin și de recompense pentru inovare, dar și o curajoasă încercare de oprire a fenomenului de exod al creierelor.

În contextul globalizat actual, cercetarea științifică devine o referință națională, de valoare adăugată. Colaborările pe baza inovării se construiesc între aliați, între cercetători, instituții academice și de securitate națională, ca regulă naturală pentru dezvoltarea plusului de valoare național.

De-a lungul ultimelor ediții, inovatorii români și-au prezentat proiectele, printre care senzori revoluționari, tehnologii de inteligență artificială care transformă fișiere audio în text, securizarea documentelor și a comunicării electronice sau aplicații pe blockchain cu aplicare în securitatea fluxurilor de bunuri, sub formă de prototipuri funcționale. Tematicile sunt împărțite pe categorii largi, dar importante pentru viitor.

Experții din comunitatea PatriotFest selectează și premiază ideile cele mai interesante, funcționale și utile ale inovatorilor români din țară și din străinătate. Premianții primesc suport pentru îmbunătățirea proiectelor și au acces la consultările instituțiilor organizatoare cu membrii comunității PatriotFest. Proiectele prezentate la PatriotFest au aplicabilitate atât pentru mediul public (sau de securitate națională), cât și pentru cel privat.

PatriotFest a fost creat în linia unui accelerator de performanță. Vedem, mult prea des, tinerii noștri cercetători și inventatori plecând din țară pentru a-și urmări pasiunile și interesele științifice. PatriotFest își propune, așadar, să schimbe acest flux de „brain drain” net defavorizant României și să ofere românilor care vin cu prototipuri funcționale, nu doar idei, recunoașterea creativității lor, dar și o comunitate extrem de activă de experți, omologi în domeniul științific și antreprenori care să-i ajute mai departe. Construim bazele unei culturi a inovării.

PatriotFest este inițiat de Asociația New Strategy Center și organizat cu sprijinul mai multor instituții din domeniul securității naționale: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază.

The provided API key has an IP address restriction. The originating IP address of the call (146.70.77.184) violates this restriction.
Partajează
Meniu