Anunț cu privire la ediția 2020

Ca urmare a constrângerilor de organizare a evenimentelor publice generate de pandemia de Covid-19, ediția de anul acesta a concursului național Patriotfest este amânată. Invităm, însă, comunitatea PatriotFest, alți inovatori români și publicul larg la o serie de discuții online, sub formă de workshop-uri, pe subiecte conexe tematicilor concursului nostru. Specialiști din partea instituțiilor organizatoare vor discuta despre provocările cu care se confruntă pe respectivele tematici. Este o oportunitate cu totul deosebită de a afla detalii despre cercetarea românească, din punct de vedere instituțional, dar și de a interacționa cu specialiști pe subiecte cu aplicații transdisciplinare.

Vom reveni cu detalii în curând, pe site și pe Facebook. PatriotFest dezvoltă ideea resursei umane, care stă la baza cercetării și construiește mai departe o comunitate, un pol de dezvoltare științifică și intelectuală, în măsura în care interese de securitate națională, dar și private acoperă o gamă din ce în ce mai largă de provocări. Tehnologia atomizează aceste provocări și răspunsul oricărui jucător pe scena globală trebuie să fie descentralizat, adecvat ca nivel de răspuns și profund încadrat într-o viziune strategică.

PatriotFest este un concurs de inovare în domeniul securității naționale care pune oamenii în centrul tehnologiei. În cadrul concursului inovatorii români își prezintă proiectele sub formă de prototipuri funcționale în domenii importante pentru un viitor extrem de complex și integrat tehnologic, un viitor în care amenințările de securitate ne vizează pe fiecare dintre noi, individ sau organizație.

Experții din comunitatea PatriotFest selectează și premiază ideile cele mai interesante, funcționale și utile ale inovatorilor români din țară și din străinătate. Premianții primesc suport pentru îmbunătățirea proiectelor și au acces la consultările instituțiilor organizatoare cu membrii comunității PatriotFest.

Partajează