Anunț PatriotFest 2021

Instituțiile din domeniul securității și apărării naționale extind cooperarea cu sectorul civil și în domeniul sistemelor autonome! Concursul național PatriotFest se deschide atât propunerilor inovatorilor români, cât și firmelor românești.

Ediția 2021 vine, astfel, cu doua premiere: o tematică fixă cu două secțiuni, precum și participarea firmelor mici și mijlocii românești. Astfel inovatorii cu preocupări în domeniul tehnologiilor emergente si disruptive, dornici să contribuie la întărirea securității naționale, sunt invitați să se înscrie ediția 2021 a concursului național de inovare PatriotFest. Atenția organizatorilor este deschisă față de toate tipurile de sisteme autonome – aeriene, terestre și navale. Cele două direcții de concurs, în cadrul tematicii fixe, sunt:

PatriotFest își propune să unească lumile creatorilor și utilizatorilor de produse inovative pentru un viitor mai sigur și mai integrat tehnologic. În contextul globalizat actual, cercetarea științifică devine o referință națională cu valoare adăugată. Colaborările pe baza inovării se construiesc între aliați, între cercetători, instituții academice și de apărare sau securitate națională, ca regulă naturală pentru dezvoltarea plusului de valoare național. Concursul național de inovare primește acum și firmele românești, dornice să dezvolte proiecte în colaborare cu organizatorii concursului.

Documentele programatice elaborate în domeniul securității și apărării naționale menționează tehnologiile emergente și disruptive, printre care se subscriu și sistremele autonome, ca factor ce remodelează mediul acțiunilor militare, adăugând pe lângă amenințările convenționale, amenințări cibernetice și hibride, cu factor mare de multiplicare, generat de tendința exponențială a evoluției tehnologice. Concursul național de inovare PatriotFest continuă să fie cel mai important instrument prin care comunitatea civilă poate prezenta instituțiilor din sistemul național de securitate și apărare realizările din domeniul sistemelor autonome.

De asemenea, vom continua să organizăm activitățile de tip Forum prin care vom putea analiza nivelul de maturitate tehnologică al produselor dumneavoastră și evoluția la nivel internațional a sistemelor autonome.

Partajează