PatriotFest susține Unmanned Systems Forum

În perioada 16-17 februarie are loc conferința ”Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development”, organizată de #NewStrategyCenter, având partener instituțional Ministerul Apărării Naționale. Dezbaterile vor pune accent pe subiecte precum evaluarea provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre și a potențialului utilizării sistemelor fără pilot în această zonă, în operațiuni de salvare sau pentru protecția frontierei. Legislația necesară folosirii acestor sisteme, implicarea cercetării civile și militare în programele inițiate de MApN, cooperarea industrială sunt alte subiecte care vor fi abordate.

Țările din regiune își sporesc investițiile în sistemele fără pilot, iar România are în vedere achiziția și producția pe viitor a unor asemenea capabilități foarte utile pentru misiuni de supraveghere și recunoaștere, inclusiv în zona economică exclusivă din Marea Neagră.

Oficiali și experți civili și militari din România, din partea NATO și din alte țări ale Alianței Nord-Atlantice și ale UE, precum și reprezentanți ai unor companii cu o vastă experiență în domeniu vor fi prezenți la această conferință. Evenimentul este organizat în sistem Chatham House și într-un format mixt, atât cu participare online, cât și cu o foarte limitată participare în persoană, în deplină conformitate cu măsurile de protecție împotriva Covid-19 aplicabile în România.

Partajează