Eduard Suica

Eduard Suica

Despre R-RING

Proiectul R-RING integreaza diferite medii de comunicare intr-un mod sigur. Comunicatiile astazi se desfasoara peste retele IP, folosind diferite protocoale, incepand de la SIP(S), WebRTC sau HTTPS. Astfel, se abstractizeaza ,,intrarea” sistemului, permitand interactiunea sigura intre internet, retele nesigure si chiar retele de telefonie PSTN.

Ceea ce aduce nou RingMe este modul in care se negociaza cheia, negociind un secret comum Diffie-Hellman intre 2 parti ce nu se cunosc dar sunt autentificate de un server agreat (peste o conexiune TLS). Un alt element important ce a fost avut in vedere este timpul necesar punerii in functiune a sistemului (de exemplu un Call Center) de doar cateva minute, fiind compatibil cu infrastructura de comunicatii tipica.

Bio

Anul nasterii: 1983
Studii: Universitatea Babes Bolyai, Facultatea de matematica si informatica
Domenii de interes: comunicatii (VoIP, RoIP), criptografie, compilatoare, calcul distribuit, MDA (model-driven architecture), big data, arhitecturi masterless, IoT si LoRa
Pagina de GitHub: https://github.com/eduardsui/

Despre

Programez ca hobby de la varsta de 12 ani (pe un HC-91), hobby ce a devenit pasiune. Incerc, si de cele mai multe ori reusesc, sa gasesc placere in ceea ce fac. Majoritatea proiectelor mele sunt open-source (licente BSD, sau domeniul public). Imi impart timpul intre algoritmica, vele si parapanta. Dintre proiectele importante Concept Application Server (server de aplicatii), GyroGears (generator de aplicatii), TinDB (motor de baze de date, distribuit, document-oriented, arhitectura masterless), TLSe (implementare a protocolului TLS 1.0 – 1.2 si 1.3 draft 28), edwork (sistem de fisiere RW descentralizat).

Partajează